Med HLR-utbildning kan du rädda liv

Varje dygn drabbas ungefär 20 individer i Sverige av plötsligt och oväntat hjärtstopp, och en stor del av dessa händelser äger rum i hemmet. Om du snabbt påbörjar hjärt-lungräddning (HLR) innan ambulansen når platsen, ökar chansen för överlevnad med mer än det dubbla. Det är därför avgörande att agera snabbt och säkert om du står inför en sådan situation.

Öppna kurser för privatpersoner och företag

Är ni fler än fyra personer från företag eller har ni svårt att ta er till Borås? Inga problem, våra utbildningar går även att få som skräddarsydda utbildningar över hela landet. Kontakta utbildningsansvarig Christer: 0708-914958 eller christer@borastruckservice.se.

Gruppbokning för företag med behov av grupputbildning

Gruppbokning är för företag som har behov av att boka en större grupp eller vill ha utbildningen förlagd i egen miljö eller kanske önskar att utbildningen förläggs till ett viktigt datum för er då alla kan vara med. Har ni enbart behov av att skicka enskild person/personer på truckutbildning kan de istället anmäla sig på någon av våra öppna kurser.

Beskriv för oss så noga ni kan vad ni har för behov så ska vi hjälpa er att sätta ihop ett skräddarsytt utbildningspaket till ert företag. Kom ihåg att vi är flexibla vad gäller val av utbildningsplats, maskiner mm.

HLR-krav på jobbet

När fler på jobbet kan hjärt-lungräddning (HLR), ökar tryggheten och möjligheten att rädda livet på någon. HLR utbildning skall genomföras regelbundet – helst årligen – på alla arbetsplatser. Det är den verksamhetsansvariges uppgift. Genom att göra en investering i HLR utbildning på din arbetsplats kan du skapa en tryggare och säkrare arbetsmiljö samtidigt som du ökar möjligheten att rädda liv i en akut nödsituation. Att genomföra HLR-utbildning regelbundet, helst årligen, för alla anställda är i linje med  rekommendationerna. Personen som är verksamhetsansvarig bör prioritera HLR utbildning för att skapa en arbetsplats där alla kan agera snabbt och effektivt i nödsituationer. Genom att investera i utbildningen visar du att du prioriterar dina anställdas säkerhet och ger dem nödvändiga verktyg för att rädda liv och hantera akuta situationer.

HLR utbildning ger kunskap att rädda liv

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter och även svensk skolas läroplan, bör praktisk repetition och övning göras regelbundet. Få vet hur de reagerar i en nödsituation – de allra flesta går in i ett chocktillstånd (”fryser”). Regelbunden och återkommande repetitionsutbildning borgar för ett mer reflexmässigt och korrekt agerande, för att hjälpa någon som drabbats av ett hjärtstopp.

För dig som är arbetsgivare/ansvarig

Vill du som arbetsgivare ha en trygg arbetsplats genom att följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer, bör tillräckligt många anställda ges möjligheten att gå regelbunden HLR utbildning. För hjärtstartare finns inga krav på en HLR utbildning, men det är en självklarhet för många att se till att se till att flertalet vet hur den ska användas i ett skarpt läge. Det är bättre att ni skaffar något av de tre viktigaste sakerna kring detta, så kan vi ta det därifrån. Antingen en utbildning, en hjärtstartare eller riktigt bra larmrutiner som ni får i och med våra kurser.

Vill du anmäla dig till någon av våra kurser?

Välkommen att boka direkt online eller kontakta utbildningsansvarig Christer Olsson för mer information och bokning. För att kunna planera utbildningen på bästa sätt behöver vi få in er anmälan senast en vecka före kursstart.

Christer Olsson

Utbildningsansvarig

Mobil: +46 708-91 49 58

christer@borastruckservice.se